Forum motoryzacyjne moto-portal.pl: SEAT EXEO ST - Forum motoryzacyjne moto-portal.pl

Skocz do zawartości

Po raz pierwszy w nowej wersji forum?
Pamiętaj, że musisz wygenerować nowe hasło. Wejdź do zakładki "Zaloguj się" w prawym górnym rogu, następnie kliknij na link "Zapomniałem hasła", podaj nazwę użytkownika LUB adres e-mail jaki posiadałeś na starym forum. Na email otrzymasz link do strony gdzie przypisane zostanie nowe hasło. Wszystkie hasła ze starego forum zostały zrestartowane (nie było możliwości przeniesienia starych haseł do nowej wersji forum).

• (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

SEAT EXEO ST

#1 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Grupa: Moderator
  • Skądjesteś ?
  • Auto:AA 66 2.7 - 2.5 TDI

Napisany 19.11.2009, 17:06

Marka i Model: SEAT EXEO ST
Silnik: pojemność, 2,0 TDI , 143 ps
Rok Produkcji: nusia 2010 8)
Wersja Wyposażenia: STYLE
Elementy Wyposażenia: tempomat, szybę czołową z izolacją akustyczną i zielonym pasem przeciwsłonecznym, automatycznie przyciemniające się lusterko wsteczne, czujniki parkowania z tyłu, regulację podparcia kręgosłupa lędźwiowego w przednich fotelach oraz układ monitorowania ciśnienia w ogumieniu. W samochodzie jest też 8 głośników, a kierownica i rękojeść dźwigni zmiany biegów pokryte są skórą. Wnętrze ozdobiono aluminiowymi dodatkami w kolorze szarym "Vulcano".

Okres użytkowania: Jak na razie jedyne 50km , ale raczej tego będzie więcej :D

Spalanie:
Ciężko powiedzieć , jak na razie za mało jeździłem , jednak podczas tych 50km komputer pokazał 5.9 l/100km

Silnik:
Silnik to naprawde fajne cacko , wkręca się ochoczo na obroty (4500tyś obr. :D) przy tym jego charakterystyka pracy to na prawdę aksamitne uczucie , nic nie szarpie . Moc dostępna jest od 2500-4000 obr. I to jest ok.

Zawieszenie:
Auto i jego zawieszenie jest juz od lat dobrze znane , tak więc śmiało mogę napisać że zachowuje się poprawnie i przewidywalnie. Komfort super (na 17`) trzymanie drogi barzdo dobrze.

Wnętrze:
No trudno tu coś nowego napisać , generalnie śmiało można skopiować opis A4 z przed kilku lat. Jednak jak dla mnie to jest olbrzymi plus. Wykonanie wreszcie jest na wysokim poziomie tak jak i ergonomia . No może przy ciut nudnie (na pewno w porównaniu z choćby Mondeo lub Insignia)

Awaryjność:
BRAK :D

Plusy
Sprawdzona od lat konstrukcja , wykonanie i materiały na bardzo wysokim poziomie , przystępna cena , nowoczesny silnik , ciekawy design na zewnątrz , oryginalność ,

Minusy
Brak automatycznej skrzyni biegów DSG (jak na razie) , Sprawdzona od lat konstrukcja , mało miejsca w środku , mało ciekawy design w środku

Podsumowanie:
Myślę że jest to idealne auto dla przedstawiciela/managera. Stosunek jakości do ceny jest tutaj bardzo korzystny. Jeśli więc szukasz nowego auta które nie do końca spełnia twoje wymagania ale przy tym jest "politycznie poprawnym wyborem" to tutaj dostaniesz samochód który nie powinien cię zawieść. Jednak proponuje rozważenie zakupu tego pojazdu na nie dłuższy okres niż 2-3 lata , w innym wypadku na pewno się on tobie znudzi.

Zdjęcia jak dotrze do mnie mój egzemplarz (jeszcze go nie kupiłem) :D
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#2 Użytkownik jest niedostępny   Misiek 

• FordManiak
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy Globalni
  • GG:
  • SkądZielona Góra
  • Auto:Fiesta & Mondeo ;)

Napisany 20.11.2009, 23:22

Ja czekam na obszerniejszą relację. Exeo z przodu jest rewelacyjne, z profilu też daje radę, ale z tyłu w ogóle mi się nie podoba. Wnętrze jest poprawne, tak jak napisałeś, aczkolwiek dla mnie trochę za dużo guzików na konsoli środkowej. Mimo tego, że samochód jest "kopią" A4 poprzedniej generacji, to cena za samochód ze 102-konnym silnikiem jest dość wysoka, ackzolwiek widzę, że w standardzie jest Climatronic.

#3 Użytkownik jest niedostępny   TuneR 

• mgr inż.
  • Ikona
  • Grupa: Administrator
  • GG:
  • SkądSuwałki
  • Auto:Škoda Felicia 1.3

Napisany 25.11.2009, 14:58

Misiek powiedział:

Exeo z przodu jest rewelacyjne, z profilu też daje radę, ale z tyłu w ogóle mi się nie podoba.
Ha! A ja uważam wręcz odwrotnie :). Przód nijak nie pasuje do tego Audi A4, linia boczna klasyczna (notabene przód do niej nijak nie pasuje), ale za to tył jest całkiem zgrabny, przypomina starą Cordobę. Po mieście widziałem przemykające dwie sztuki - dopóki nie widać "dorobionej gęby" jest nieźle.
Škoda, MPi, knedle i te sprawy...

#4 Użytkownik jest niedostępny   BOV 

• agent dekadent
  • Ikona
  • Skąd3miasto

Napisany 25.11.2009, 16:52

TuneR powiedział:

ale za to tył jest całkiem zgrabny, przypomina starą Cordobę
Mi przypomina raczej A4. Szczególnie w kombi. Ale to chyba na plus...za dobrą cenę mamy fajny samochód. http://www.otomoto.p...how&id=C9867136 No patrzcie na ten tył... :D
Polska-Hiszpania, 84 minuta

Prostopadłe podanie, Sobiech wychodzi sam na sam z Casillasem i płaskim strzałem pakuje piłkę do bramki. Lolek eksplodował takim entuzjazmem, jakby to był gol decydujący o mistrzostwie świata. Nie osłabił tego entuzjazmu nawet fakt, że Sobiech był na spalonym...

#5 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Skądjesteś ?

Napisany 11.01.2010, 10:29

Autka zostały zamówione w piątek , tak jak u góry opisane (+ogrzewanie dupci i pakiet chromo :D ) teraz tylko czekać !
A tak to będzie wyglądało :D

Załączone pliki

• Załączony plik  AEP.JPG (20,12K)
    Ilość pobrań: 27
  • Załączony plik  AEP1.JPG (19,31K)
    Ilość pobrań: 27

Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#6 Użytkownik jest niedostępny   BOV 

• agent dekadent
  • Ikona
  • Skąd3miasto

Napisany 13.01.2010, 16:22

Hmm...mogę być Twoim przedstawicielem Handlowym? :D
Polska-Hiszpania, 84 minuta

Prostopadłe podanie, Sobiech wychodzi sam na sam z Casillasem i płaskim strzałem pakuje piłkę do bramki. Lolek eksplodował takim entuzjazmem, jakby to był gol decydujący o mistrzostwie świata. Nie osłabił tego entuzjazmu nawet fakt, że Sobiech był na spalonym...

#7 Użytkownik jest niedostępny   Misiek 

• FordManiak
  • Ikona
  • GG:
  • SkądZielona Góra

Napisany 31.01.2010, 13:20

nie ma zdjęcia...

#8 Użytkownik jest niedostępny   3000gt_pany 

• Kamikazee
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Użytkownicy
  • GG:
  • SkądRaszyn

Napisany 31.01.2010, 20:33

Bo V-ride dodawał wszystko jako załączniki, a nowe forum ich nie obsługuje.
Dodaj obrazek

#9 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Skądjesteś ?

Napisany 31.01.2010, 20:54

jak to , wcale ich nie obsługuje?
Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#10 Użytkownik jest niedostępny   3000gt_pany 

• Kamikazee
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • GG:
  • SkądRaszyn

Napisany 31.01.2010, 23:25

Teraz nie wiem, ale te wgrane wcześniej już nie działają.
Dodaj obrazek

#11 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Skądjesteś ?

Napisany 05.02.2010, 11:36

już wklejiłem ponownie , jakoś dziwnie to wygląda , brak miniaturek

Kolejna fajna opcja : auto nie kręci się wyżej niż 2500 obr. na luzie.
Zabawnie do tego doszedłem : wsiadłem do auta i mu but a auto tylko do 2500obr. na to ja do sprzedawcy , jakiś popsuty ten samochód (a to tylko demo) boże jak ten się tak psuje to ja rezygnuje z mojego zakupu (taki żartcik :D ) , gościu w szoku do mnie po 2 godzinach dzwoni i tłumacz z ulgą że to takie zabezpieczenie , po czym pyta czy jednak nie odstąpię od zakupu :rolleyes:
Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#12 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Skądjesteś ?

Napisany 08.03.2010, 13:47

A więc stało się, w piatek odebrałem dwa nowe cacka. Zmiana od razu na 17-ki z rs-4 plus oponki Potanza Bridgestone.
Niestety tylko letnie , jazda na nich w tych warunkach to koszmar , dzisiaj musiałem na zakręcie prosto przewalić bo nie zmieściłem się. A jechałem tylko 40 :rolleyes:

Co do auta to wszystko git , jedynie spalanie nie zachwyca w mieście komp mi 9 pokazuje (jak w audi) na trasie jakieś 7 , szału nie ma :angry:

Załączone pliki

• Załączony plik  exeo.JPG (113,92K)
    Ilość pobrań: 53

Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#13 Użytkownik jest niedostępny   Misiek 

• FordManiak
  • Ikona
  • GG:
  • SkądZielona Góra

Napisany 08.03.2010, 22:01

A wiesz, że to ma 4 gwiazdki w EuroNCAP? :D
Jak wnętrze? Ciasne? szkoda, że z tyłu ciemności na szybie nie ma ;)

#14 Użytkownik jest niedostępny   patit 

• Stały bywalec
  • PipPipPipPipPipPip
  • GG:
  • SkądBieruń
  • Auto:Vectra C

Napisany 08.03.2010, 22:56

Ale kozy! Na glebe z nimi B)
Dodaj obrazek

#15 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Skądjesteś ?

Napisany 09.03.2010, 10:36

Zobacz postMisiek, o 08.03.2010, 21:01, powiedział:

A wiesz, że to ma 4 gwiazdki w EuroNCAP? :D
Jak wnętrze? Ciasne? szkoda, że z tyłu ciemności na szybie nie ma ;)

Wiem , jednak nigdy do tego wagi nie przywiązywałem , co mnie jacyś piesi obchodzą ,wycieraczki i jedzie się dalej.
A tak na serio to auto prowadzi sie bosko , nie wiem czy to zasługa opon , ale na zakrętach moją 6-ką kumpla w exeo zgubić nie dałem rady, dopiero na prostej :lol:

Wnętrze z przodu spoko , miejsca pod dostatkiem (na prawdę więcej nie trzeba), tył to inna bajka , nawet mała osoba nie usiądzie , może z 7-8 cm na nogi :rolleyes:

Ciemność pojawi się dzisiaj , na obu , odbieram je wieczorem . :D B)

patit , auta przeznaczone są do jazdy delegacyjnej , nie będę glebował bo to nie na nasze drogi (chyba że lubisz) 5km/h przez przejazd kolejowy przejeżdżać to OK :P
Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#16 Użytkownik jest niedostępny   TuneR 

• mgr inż.
  • Ikona
  • Grupa: Administrator
  • GG:
  • SkądSuwałki
  • Auto:Škoda Felicia 1.3

Napisany 09.03.2010, 10:40

Coś duże spalanie. Obydwa palą tak samo ?
Škoda, MPi, knedle i te sprawy...

#17 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Skądjesteś ?

Napisany 09.03.2010, 11:18

tak , ok muszę dodać że nie jeżdżę powoli , ale audi mam podobne a tam jest 2,7 i V6. :rolleyes:
Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#18 Użytkownik jest niedostępny   Misiek 

• FordManiak
  • Ikona
  • GG:
  • SkądZielona Góra

Napisany 09.03.2010, 11:49

Myślę, że spalanie spadnie, jak się auto ułoży i "dotrze":)

#19 Użytkownik jest niedostępny   v-ride 

• AUDIofil
  • Ikona
  • Skądjesteś ?

Napisany 29.06.2010, 15:03

spalanie się unormowało , jakieś 6-7 litra na 100, a wczoraj zauważyłem że bardzo duże zużycie opon nam się pojawiło , u kumpla już jest próg przy przebiegu 20 tyś km a u mnie jakieś 1-2mm do progu przy przebiegu 15 tyś.

Właśnie pracownik z serwisu wraca, 620 zł za wymianę oleju i pseudo przegląd :angry:
Dodaj obrazek
M.F.G
Ryba

#20 Użytkownik jest niedostępny   Misiek 

• FordManiak
  • Ikona
  • GG:
  • SkądZielona Góra

Napisany 20.07.2010, 23:18

ale równo rwie opony? Może za duży potencjał w nogach macie? :D